Coromatic Group AB tecknar IT-driftavtal med IT-mästaren.

IT-drift

14/08 2016

Avtalet gäller drift av Coromatic Groups servermiljö och nätverkskomponenter, servicedesk för Coromatics Groups anställda i Norden samt tillhörande konsulttjänster.

Coromatics samarbete med IT-mästarens syftar till att åstadkomma en skräddarsydd leverans av  IT-drifttjänster som kan anpassas efter Coromatics växande verksamhet. Server och nätverksdriften är placerad i Coromatics driftmiljöer i Sverige, Norge och Finland men sköts av IT-mästaren.

Servicedesken ger verksamhetens samtliga IT-användare i Sverige, Norge och Finland en strukturerad support.

IT-mästaren kom med ett förslag och en leveransmodell som tydligt visade på hur dom förstod vårt behov idag, men också in i framtiden. Vi är mycket glada för det samarbetet vi nu inlett med IT-mästaren och övergången hanterades mycket professionellt med användarna i fokus” säger Robert Mackenzie, CIO, Coromatic Group AB   

Vi har tillsammans med Coromatic avtalat en IT-driftlösning som är anpassad efter Coromatics verksamhet i dag men även kan förändras i takt med Coromatic och deras behov. Kundanpassat men strukturerat med rigid SLA och säkerhet ” säger Peter Essenberg, Sales Team Manager, IT-mästaren

OM COROMATIC

Coromatic är den ledande leverantören av lösningar för verksamhetskritisk infrastruktur, s.k. Critical Facilities Solutions. Coromatic säkerställer att kundernas verksamhet fungerar utan avbrott genom att säkra tillgång till kraftförsörjning och datakommunikation. Företaget kan ta ett helhetsansvar från strategi och design till integration, underhåll och drift av Critical Facilities. Kunder är datacenters, sjukhus, industrier, offentliga verksamheter och huvudkontor.

Coromatic har drygt 580 anställda i Norden och resten av världen och har i dagsläget levererat lösningar och tjänster till företag i mer än 50 länder. Coromatic ägs av EQT tillsammans med medarbetarna.

OM IT-MÄSTAREN

IT-mästaren är en snabbt växande nordisk IT-drift leverantör.  IT tjänsterna levereras som en avtalad funktion där leveransen sker från IT-mästarens eller kundens datacenter, eller från andra leverantörer via IT-mästaren, – det man kallar hybridmoln eller hybriddrift. IT-mästaren är även en internetleverantör för företag och offentlig verksamhet. Bolaget har ca 85 medarbetare och omsätter ca 100 miljoner.

För mer information kontakta:

Peter Essenberg, Sales-Team Manager, IT Mästaren Mitt AB, peter.essenberg@itmastaren.se, telefon: 072-0504214

Kathinka Ahlgren, CMO, Coromatic Group, kathinka.ahlgren@coromatic.com, telefon: 070 7922246


t.v Robert Mackenzie, Coromatic  t.h Peter Essenberg, IT-mästaren