Gör som Svenska Affärskoncept – låt IT-mästaren flytta era servrar till Azure

IT-drift

18/05 2017

UTMANINGAR

När samarbetet startade var det en bra och stabil internetuppkoppling som Svenska Affärskoncept var i behov av. – Våra tjänster ut mot kund bygger på att vår uppkoppling är snabb och stabil, säger IT-ansvarige Jonas Yxfeldt. Är den inte det kan vi inte sköta vårt jobb fullt ut. Sedan cirka tre år tillbaka behövde Svenska Affärskoncept IP-telefoni och ytterligare en förstärkning av säkerheten i sin uppkoppling. – Det måste alltid fungera för oss, en trygg kommunikation är a och o. Under 2015 insåg vi att vi behövde byta ut vår serverpark och vi stod inför tre olika alternativ. Antingen kunde vi sköta all drift själva, välja en hybridlösning där en del var lokal och andra i molnet, eller så kunde vi lägga ut allt på extern part.

Våra användarupplevelser är det som har legat i fokus. Om vi har användare och anställda som är nöjda och glada så flyter arbetet mycket smidigare.

LÖSNING

IT-mästaren fick uppdraget som bland annat innebar att flytta ett 20-tal affärskritiska servrar till Microsofts Azureplattform för företagets ca 200 användare.

– Hade vi haft allt lokalt hade vi behövt nyanställa och lägga mycket tid och pengar på själva driften, nu köper vi oss i stället tid till annat. Det är mycket bättre att låta IT-mästaren göra standardgrejerna som gör att all vår datakommunikation går snabbare. Deras helpdesk är dessutom oerhört bra. – Vi hinner helt enkelt inte med allt som händer i utvecklingen, därför är det bättre att fokusera på det vi är bäst på. Det är viktigt att våga släppa kontrollen också, säger Jonas.

RESULTAT

– Vi har fått stabilare drift och en tydlig minskning av klagomål. Vi har även fått tillgång till fler funktioner än tidigare. Vi vill inte stressa framåt utan tar en sak i taget. Sedan finns det förstås en anledning till att vi har valt att samarbeta med IT-mästaren under så många år. De är lätta att ha att göra med, sitter på stor kompetens och det är aldrig något krångel, säger Jonas. Utöver detta har Svenska Affärskoncept en serverlösning som går att använda när man har behovet av den, enkel att skala upp och enkel att skala ner, alltid tillgänglig.