Kundcase

Örebroporten

Örebroporten är ett kommunalägt fastighetsbolag som förvaltar kommersiella fastigheter och har med sina 300 000 kvm målet att ”aktivt utveckla miljöer som stärker Örebros näringsliv”. Sedan 2007 levererar IT-mästaren en Total Outsourcing-lösning till Örebroporten.

 

Vi hade en traditionell lösning tidigare med egna servrar i våra lokaler. När vi installerade nytt ekonomisystem hade vi behövt investera i nya servrar och bygga om hela vårt serverrum. Då kunde IT-mästaren istället erbjuda Total Outsourcing, något vi är väldigt nöjda med idag, säger Susanne Odelberg-Johnson, ekonomi- och administrativ chef på Örebroporten.

 

Varför valde ni IT-mästaren?

Vi fick ett bra pris och sedan har vi ju arbetat med dem tidigare och var nöjda med IT-mästarens tjänster.

 

Situationen

Örebroporten har sedan 2004 anlitat IT-mästaren som leverantörer av deras IT-lösning. Tidigare hade fastighetsbolaget en traditionell lösning med servrar i de egna lokalerna. 2007 blev de hastigt tvungna att byta ekonomisystem något som hade krävt en investering i nya servrar vilket i sin tur hade betytt att serverrummet hade behövts byggas om. Det hade blivit kostnadskrävande, speciellt som vi inte har egna IT-resurser i bolaget säger Susanne.

 

Lösningen

Istället för att bygga om sitt serverrum valde Örebroporten IT-mästarens Total Outsourcinglösning. Det innebär att servrarna står hos IT-mästaren, vilka ansvarar för back up och säkerhet. Helhetslösningen innebär också att IT-mästaren levererar lokala datorer, datakommunikation, support och help desk samt tillhandahåller konsult på plats åt Örebroporten och deras 30 anställda. Fastighetsbolaget har vuxit och har installerat allt fler programvaror och hade i princip behövt anställa en intern resurs för att sköta miljön.

 

För ett litet företag som oss känns det tryggt och bekvämt att ha allt hos IT-mästaren. Nu behöver vi inte ha IT-resurser hos oss. Det som är positivt med dem är att de finns här i staden, de kan snabbt komma över och fysiskt vara på plats, säger Susanne Odelberg-Johnson.

 

Resultat

Sedan 2007 har Örebroporten genomfört en flytt inom staden. Flytten planerades ur ett IT-perspektiv ihop med IT-mästaren som gjorde förberedelser i den nya lokalen. Tack vare att servrar var placerade hos IT-mästaren gick flytten väldigt smidigt till.

 

Vi hade inga driftstörning alls. Det gick med en gång och när vi kom till de nya lokalerna kunde vi bara starta upp datorerna.
Örebroporten är en av de första bolag som IT-mästaren levererar Total Outsourcing-lösningen till. Hur upplever de att IT-mästaren har utvecklats som leverantör?

 

Givetvis var det någon barnsjukdom i början, delvis för att vår förra lokal inte hade optimala uppkopplingsmöjligheter mot dem. Jag upplever att IT-mästaren alltid är tillmötesgående och fixar allting snabbt samt hela tiden har blivit mycket stabilare som leverantör, säger Susanne Odelberg-Johnson.

 

År 2012 upphandlades hela IT-driften inom ramen för LOU. Denna IT-upphandling vanns återigen av IT-mästaren.