Jobba på IT-mästaren

Jobba på IT-mästaren

– Att vi dagligen får chansen att arbeta med ny och cool teknik känns så klart jätteroligt, säger Jesper Lindbergh, en av de anställda. Jesper och hans kollegor har ett stort teknik- och IT-intresse och att de har valt att arbeta för just IT-mästaren bekräftar att företaget är en arbetsplats man gärna tillhör.
– Vår främsta styrka är utan tvekan kompetensen hos alla som arbetar här. Att våra anställda trivs och väljer att stanna kvar är ju en förutsättning för att vi ska kunna realisera långsiktiga mål, säger Christina Åhlstedt, vd.

Det stora gemensamma teknikintresset spelar en viktig roll i IT-mästarens utveckling och frammarsch. Christina är snabb att skriva under på vad medarbetarna berättar.
– IT-mästaren har något speciellt som gör det meningsfullt och inspirerande att gå till jobbet varje dag. Det finns en speciell kultur. Det blir liknande svar vem som än tillfrågas bland de anställda. Det är eniga röster som vittnar om en arbetsplats där det är högt i tak, frihet under ansvar och där det känns roligt att komma till jobbet – välkommen till IT-mästaren! som andas kreativitet och glädje, säger hon. Det är förmodligen det som smittat av sig på varje medarbetare som utan problem använder sig av uttryck som högt i tak, frihet under ansvar, gemensamma mål, bra stämning, humor och glädje när arbetsgivaren ska beskrivas.

Noggrannhet, stor teknisk kunskap och förmågan att kunna se på saker ur ett helhetsperspektiv är A och O för ett företag som vill lyckas i denna bransch.
– Vi på ekonomiavdelningen är som ett eget team och det märks tydligt att vi arbetar för att nå ett gemensamt mål, säger Jannica Morina.
– Det är så naturligt för oss, att hjälpas åt så att företaget kommer framåt och lyckas nå uppsatta mål, säger Susanna Lehtinen, även hon anställd på ekonomiavdelningen. Det har arbetats hårt med att inte allt ska handla om siffror och resultat, även om dessa givetvis är viktiga i slutändan. En bra grogrund för tillväxt och tillit till medarbetarnas kunskap är en viktig kugge för att nå dit man vill.
– Det är ingen hierarki här alls. Vi löser problem på ett tidigt stadie och alla har lika mycket värde, säger Frederik Zita.

Det ges ett stort utrymme för nytänkande och innovativa lösningar vilket resulterar i medarbetare som genuint älskar sitt uppdrag. Kanske är företaget för ungt för att prata om en IT-mästaranda? Kanske är det också för tidigt att säga att “det sitter i väggarna”? Men det är något som gör att den goda kamratskapen i företaget visar sig direkt.

– Organisationen är tydligt värdestyrd, vi bryr oss om och hjälper varandra och har roligt på jobbet. Att få vara delaktig i företagets utveckling sporrar så klart våra medarbetare till att i slutändan leverera över förväntan, säger Nickan Leijonmarck, HR-chef på IT-mästaren.