Total Cloud
Easy

Våra IT-experter har satt ihop ett färdigt paket där du får tillgång till alla viktiga digitala system och tjänster i en lösning. Total Cloud Easy passar mindre verksamheter som vill ha en kraftfull IT-drift utan att behöva krångla till det.

Total cloud easy

Specifikationer

Tekniska specifikationer

Identitetshantering

Katalogtjänst (Active Directory (?)

Varje IT-användare, och i vissa fall även funktioner, får ett användarkonto som kräver licens. Alla konton hanteras i ett Active Directory (AD) – en katalogtjänst med information om olika resurser i en domän, som till exempel datorer, skrivare och användare.

Koppling av Active Directory till Azure AD (?)

Tjänsten integrerar ett lokalt AD hos IT-mästaren med Azure Active Directory Det hjälper medarbetare att logga in och få åtkomst till företags affärsapplikationer och externa tjänster som Microsoft Office 365.

Office

Officepaket (?)

Varje användare får tillgång till Officepaketet på upp till fem enheter. Microsoft Office 365 inkluderar vanliga kontorsprogram som Word, Excel och PowerPoint. Programmet laddas enkelt ner av användaren själv och fungerar både till PC- och Macdatorer.

E-post

E-post med 50 GB postlåda (?)

Alla användare får tillgång till en egen e-postlåda som synkroniserar mejl, kalendrar och kontaktinformation över alla enheter i realtid. All information är med andra ord alltid uppdaterad – oavsett vilken enhet som används när och var.

Lagring

1 TB privat fillagring (?)

En samlad plats för alla arbetsfiler. Användaren kan skapa, ladda upp och redigera filer från skrivbordet, sin webbläsare eller mobila enheter, samt synkronisera med sin PC eller Mac för åtkomst även om det saknas internetuppkoppling.

Gemensam lagring för att dela information inom företaget och/eller externt (?)

En gemensam lagringstjänst där medarbetarna kan skapa, redigera och granska filer tillsammans med andra. Mer effektivt än att mejla runt dokument, och ett smidigt sätt att samarbeta både inom företaget och/eller externt.

Easy Document (?)

IT-mästaren skapar en användarvänlig och bättre plattform för dokumenthantering som gör det enkelt att börja använda ”Gemensam lagring för att dela information inom företaget och/eller externt” (se ovan).

Mobilitet

Onlinemöten (Skype & Microsoft Teams) (?)

Låt medarbetarna delta i möten var de än befinner sig – på kontoret, hemma eller hos en kund. Ett effektivt sätt att göra affärer utan restid eller resekostnader, som även är snällare mot klimatet.

Easy Intranet (?)

IT-mästarens användarvänliga plattform där medarbetarna kan dela information på ett förenklat och förbättrat intranät – oavsett från vilken enhet de ansluter.

Säkerhet

Behörighetsstruktur (?)

I tjänsten ges möjlighet att sätta säkerhet i form av läs och skrivrättigheter på dokumentbibliotek (mappar) och filer baserat på användare eller grupper av användare.

Advanced Threat Protection (?)

Förhöjd säkerhet på inkommande e-post. Alla inkommande bilagor och länkar öppnas automatiskt i molnet istället för lokalt på användarens enhet. Detta för att förhindra att ett virus smittar den lokala enheten och/eller företagets nätverk.

Support

Servicedesk (?)

IT-mästarens support är marknadens mest omfattande. De åtgärdar alla typer av incidenter som hör till tjänsten, men även sådana som rör de fysiska datorerna samt externa molntjänster.

Supportportal (?)

Här kan alla användare registrera och följa sina pågående supportärenden samt ta del av självhjälp i form av en kunskapsdatabas. Behörig(a) beställare kan se alla ärenden, ta ut uppföljningsrapporter samt beställa nya produkter och tjänster som datorer och användare

Server och applikationsdrift

Upp till sju kundunika applikationer (?)

Support, drift, underhåll, övervakning och server-resurser för upp till sju kundunika applikationer. Det erbjuds även drift av större ERP-system – samlade system för affärsrelaterade processer så som ekonomi, HR, inköp, lager, distribution och produktion.

Virtuell server (?)

Vissa applikationer och databaser kräver installation på egna servrar. I erbjudandet att drifta antalet applikationer ingår även nödvändig serverkapacitet för att de ska fungera på bästa sätt.

Antivirus (?)

Företagets servrar skyddas av IT-mästarens centralt hanterade antivirus vilket förenklar administrationen och ökar säkerheten.

Central skrivarfunktion (?)

Möjliggör att användare kan skriva ut mot alla nätverksskrivare. I tjänsten ingår skrivarserver som alla skrivares driftrutiner måste vara installerade på.

Löpande underhåll (?)

I drift av server ingår även löpande underhåll i form av nödvändiga uppdateringar och åtgärder på systemets grundfunktioner vilket innefattar den fysiska eller virtuella datorn, dess operativsystem och andra systemprogram.

Automatisk patchning (?)

Med tjänsten genomför IT-mästaren en automatisk uppdatering av kundens servrar upp till och med operativsystemet under den schemalagda tiden för servicefönster.

SLA BAS | Service Level Agreement

Med tjänsten får ert företag IT-mästarens standard-SLA för snabb respons och åtgärdstid.
Server och applikationsdrift: vardagar 07:00-17:00 (?)

Med tjänsten mäter IT-mästaren tillgänglighet samt jobbar med felanmälningar och ärenden vardagar 07:00-17:00.

Applikations- och distributionstjänster

Molnaccess till era applikationer (?)

Användarna får tillgång till företagets affärsprogram från alla enheter. Tjänsten baserar sig på Microsofts teknologi och levereras som ett fjärrskrivbord eller publicerade program samt med IT-mästarens utökade SLA för högsta tillgänglighet.

Backup

Daglig backup (?)

En grundläggande backuptjänst för affärsapplikationer och databaser. Vid uppstart görs en full backup, därefter görs en version på förändrade data (flyttade, ändrade eller raderade filer) varje natt under 14 dagar. Backup-intervallet kan kundanpassas om det önskas, se “Tillval utökad backup.”

Återställning av data

Återställning av data (?)

Användaren får möjlighet att själv återskapa filer eller e-post upp till 30 dagar bakåt i tiden.

Samverkan

Teknisk kontaktperson (?)

Kunden får en teknisk kontaktperson som bistår med rådgivning och konsultation.

Operativa och strategiska avstämningsmöten (?)

Ett årligt avstämningsmöte enligt IT-mästarens samverkansmodell, men om operativa eller strategiska avstämningar önskas oftare går det att addera.

Tillval till Total Cloud

Officepaket i fjärrskrivbord (?)

Namngivna användare får tillgång till Officepaketet i fjärrskrivbordslösningen vilket möjliggör till exempel export av data från affärsapplikationer till Excel.

Tillval Ytterligare applikationer (?)

Om företaget har fler än applikationer än avtalet inkluderar kan de läggas till.

Fastpris Support (?)

Ett system som säkerställer att användarens klienter och enheter fungerar på bästa sätt och att de uppdateras kontinuerligt. Det ingår även installationer, åtgärder av olika incidenter/fel och obegränsad support för användarna.

Utökad Säkerhet (?)

Marknadsledande säkerhetslösningar för att skydda era klienter och information – som till exempel antivirus som tjänst, kryptering av PC-datorer och skydd mot er data enligt GDPR-krav.

Utökad Backup (?)

Definiera hur ofta (en till flera gånger per dag) och hur lång tid data skall sparas och finnas tillgängligt för återläsning.

Mobil/datoranvändare

Det finns flera yrkesgrupper som enbart jobbar med publika molntjänster. Dessa kategoriserar vi som mobilanvändare, eftersom de framförallt har behov av att använda företagets e-post eller filer via mobilen/surfplattan. Datoranvändare behöver, utöver publika molntjänster, även ha tillgång till system som är installerade på en dator eller kan nås via fjärrskrivbordet – som ett företags affärsapplikationer.

Räkna på pris

{{computer}}
{{mobile}}

Tillvalstjänster (offereras separat)

Delsummor

Transition (engångskostnad):

Offereras separat

Mobilanvändare/månad

{{ currentMobilePrice * mobile }} kr

Datoranvändare/månad:

{{ currentComputerPrice * computer }} kr

Totalt pris per månad

{{total}} kr

Det här är ett estimat som fungerar bra som utgångspunkt för att diskutera din IT-lösning. Kontakta oss för att prata vidare.

Skicka till IT-rådgivare

Våra kunder berättar

”Vi behövde någon som låg i framkant eftersom vi blir mer och mer mobila och behöver kunna jobba säkert.”

Emma Johansson, IT-chef, Combi Wear Parts

Viktor Schmidt, IT-rådgivare

Prata IT-drift med mig

Vill ni veta mer om Total Cloud Easy? Då finns jag, Viktor Schmidt, nära till hands för att ge råd och svara på dina frågor.

Kontakta IT-rådgivare

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig

Kontakta mig